poniedziałek

Sajgonki


Dzisiejsza propozycja na pyszną kolacyjkę to smak orientu, a dokładnie sajgonki z wykorzystaniem produktów Jirosan


Składniki
1 jajko
300 g mięso mielone
1 marchewka
1 pietruszka
1 mały seler
1 cebula
2 ząbki czosnku
olej
sól 
pieprz 


Wykonanie 
Marchewkę pietruszkę i seler obieramy trzemy na tarce o dużych oczkach cebule kroimy w kostkę wrzucamy wszystkie składniki do miski wyciskamy czosnek na rozgrzany olej wrzucamy warzywa podsmażamy wrzucamy do miski następnie podsmażamy mięso na patelni makaron ugotowany odcedzamy wsypujemy go do miski z warzywami dodajemy mięso całość dokładnie mieszamy wbijamy jajko dodajemy sos sojowy mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do talerza wlewamy ciepłą wodę papier ryżowy namaczamy kilka sekund i dodajemy farsz na połowie papieru zawijamy całość potem boki i kończymy zwijanie sajgonki smażymy na głębokim oleju bardzo rozgrzanym obracamy z każdej strony aż się zrumienia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz