wtorek

Mąka do wypieku Chleba

Gluten Free Horizon mąka do wypieku chleba
Dzięki naszej gotowej mieszance możesz upiec pyszny chleb, słone bułeczki lub muffiny,
które zadowolą wszystkich domowników i gości.
Dodaj olej, ocet, mleko lub wodę i proszek do pieczenia i przygotuj ciasto na pachnący, domowy chleb.Zastępuje tradycyjną mąkę w proporcjach 1:1.Zaleca się pieczenie w temperaturze o 10 st. C niższej niż podanej w tradycyjnym przepisie.Produkt bezglutenowy, nie zawiera jaj, mleka, soi, ani dodanego cukru.
Produkt koszerny.Pomaga w utrzymaniu szczupłej sylwetki.
Nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków.
Składniki: skrobia z tapioki, mąka ziemniaczana, mąka z ciecierzycy, mąka z białego sorgo, błonnik dietetyczny.Alergeny: może zawierać sezam Wartość energetyczna w 100 g: 334,54 kcal.

Składniki
150 g mąki do wypieku chleba
1 łyżka oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżka octu
10 g proszku do pieczenia
400 ml mleka lub wody 

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzać 175 C
Wsypać zawartość opakowania do miski w osobnej misce połączyć suche składniki następnie połączyć je z octem wodą i olejem.powoli połączyć masę z powyższymi składnikami i wymieszać wlać masę do natłuszczonej formy zrobić podłużny otwór na całej długości formy i posmarować roztrzepanym jajkiem piec 1 h i 15 minut do suchego patyczka wyłączyć piekarnik i zostawić chleb na 10 min w piekarniku 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz