wtorek

Mąka do wypieku Ciast i Ciasteczek


MĄKA DO WYPIEKU CIAST I CIASTECZEK

Niezawierająca glutenu i laktozy, uniwersalna mąka nadająca się do wypieku każdego domowego ciasta jak i kruchych ciasteczek
Dodaj jajka, cukier i masło i przygotuj pyszne a jednocześnie zdrowe ciasto.Zastępuje tradycyjną mąkę w proporcjach 1:1.
Zaleca się pieczenie w temperaturze o 10 st. C niższej niż podanej w tradycyjnym przepisie.Produkt bezglutenowy, nie zawiera jaj, mleka, soi, ani dodanego cukru.Produkt koszerny.Pomaga w utrzymaniu szczupłej sylwetki.Nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków.Składniki: mąka z białego sorgo, mąka z białego ryżu, mąka z brązowego ryżu, mąka z tapioki, mąka ziemniaczana, skrobia kukurydziana, proszek do pieczenia.
Zawiera ponda 70% zbóż.

Składniki
150 g masła
1/4 szklanki cukru
1 łyżeczka olejku waniliowego 
1 jajo
250 g mąki do wypieku ciastek
1/4 łyżki soli
dżem 

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 175 C.Masło utrzeć z cukrem  następnie dodać jajko i olejkiem wymieszać powoli dodaj mąkę i sól zagnieść ciasto schować do lodówki na 30 min.Wyjąc ciasto i formować kulki przy użyciu kciuka zrobić otwór dodać dżem w otwór i układać na blaszce piec 15 min do złotego koloru 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz