wtorek

Ciasto Pomarańczowe

MĄKA SAMOROSNĄCA
Mąka uniwersalna z najlepszych składników.
Pizza, ciasto czy knedle, pierogi a nawet włoskie gnocchi. Mąka uniwersalna odpowiednia dla każdego przepisu!Nadaje się do pulchnego ciasta (idealna również do wypiekaczy chleba), wypieków cukierniczych, do wiązania, panierowania itd.
Mąka jest bardzo miałka i nie trzeba jeje przesiwać. Zastępuje tradycyjną mąkę w proporcjach 1:1.Zaleca się pieczenie w temperaturze o 10 st. C niższej niż podanej w tradycyjnym przepisie.Produkt bezglutenowy, nie zawiera jaj, mleka, soi, ani dodanego cukru.Produkt koszerny.Pomaga w utrzymaniu szczupłej sylwetki.Nie zawiera konserwandtów ani sztuczneych dodatków.
Składniki: mąga z białego sorgo, mąka z białego ryżu, mąka z brązowego ryżu, mąka z tapioki, mąka ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia.Zawiera podad 70% zbóż.
Wartość energetyczna w 100g: 336 kcal.

Składniki
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 szklanka cukru
75 g masła
1 łyżka skórki pomarańczowej 
1 łyżeczka olejku pomarańczowego 
2 jaja 
2/3 szklanki soku z pomarańczy

Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 175 C.Wszystkie suche składniki wymieszać razem odstawić na chwile.W osobnej misce utrzeć masło z cukrem dodać skórkę z pomarańczy olejek i jajka miksować przez 1 min .Dodaj suche składniki i sok z pomarańczy miksować do gładkiej konsystencji masę przelać do formy piec 30 min do suchego patyczka 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz