czwartek

Czekoladowe Mufifnki


MIX DO WYPIEKU CZEKOLADOWYCH MUFFINEK
Czekoladowa mieszanka do wyrobu pysznych czekoladowych babeczek-muffinków. Mieszanka jest uniwersalna i może posłużyć również jako baza do ciasta czekoladowego, ciastek czekoladowych czy brownie. Dodaj jajka, sól, olej, cukier oraz wodę i przygotuj pyszne babeczki, które zachwycą dzieci i dorosłych.Produkt bezglutenowy, nie zawiera jaj, mleka, soi, ani dodanego cukru.Produkt koszerny.Pomaga w utrzymaniu szczupłej sylwetki.Nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków.
Składniki: kakao w proszku, przetworzona skrobia z tapioki, mąka ziemniaczana, skrobia kukurydziana.mąka ryżowa, dekstroza, proszek do pieczenia, wanilia w proszku, białko z grochu, guma ksantenowa, guma guar. Warto energetyczna w 100g: 350,3 kcal.

Składniki
500 g mix do wypieku muffinek
4 jajka
szczypta soli
1/2 szklanki oleju
1 łyżka cukru
3/4 szklanki wody

Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 170 C. Formę do muffinków natłuścić i wyłożyć papierem. Jajka cukier i sól ucieraj na puch na mniejszych obrotach dodaj olej mix do muffinek i wodę. Miksować do uzyskania gładkiej konsystencji wlać ciasto do foremek 2/3 wysokości.Piec 20-30 mim do suchego patyczka  ostygnięte muffinki wyjąc z foremek 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz